Tuotteet

Puulajien soveltuvuus eri käyttökohteisiin

Kaikki puulajit kestävät normaalin kulutuksen asumiskäytössä kodin kuivissa tiloissa. Lisäksi pintakäsittely suojaa puuta.

Julkisissa tiloissa parkettia ei suositella asennettavaksi sisääntuloreiteille, koska kenkien mukana kantautunut lika ja kosteus vahingoittaa parkettia.

Kotona hiekan ja veden kulkeutuminen parketille kannattaa estää käyttämällä kynnysmattoja eteisessä. Huonekalujen jalkojen alle voi liimata huopapalat, niin lattiaan ei tule naarmuja huonekaluja siirreltäessä.

Lautaparkettia valittaessa on otettava huomioon käyttötarpeet ja selvitettävä, minkälaiseen käyttöön lattia tulee. Esimerkiksi perheeseen, jossa on lapsia tai kotieläimiä, kannattaa valita kovankin kotikäytön kestäviä puulajeja.

Uutuutena valikoimissamme on bambulattia joka on erittäin kestävää (2,5 kertaa kovempaa kuin tammi), mutta silti miellyttävä ja lämmin jalalle.

Muut valikoimissamme olevat tuotteet

Puulattioiden lisäksi liikkeestämme löytyy myös laminaattilattiat, vinyylikorkkilattiat, vinyylikorkkilankkulattiat. Tulemme lähiaikoina lisäämään jokaisesta lattiatyypistä oman osionsa verkkosivuillemme.

Liikkeessämme esillä seuraavien materiaalitoimittajien tuotteita:

www.parla.fi
timberwise.fi
www.kahrs.com
www.nordicbamboo.fi
korkkitrio.fi
www.upofloor.fi
www.orientoccident.fi

TAMMI

Tammi on klassikko ja aina varma valinta. Se on yksi suosituimmista puulajeista. Ehkä siksi, että tammiparketin kullanruskea, klassinen kauneus vain paranee vanhetessaan. Tammi kuuluu kovimpien puiden joukkoon. Tammi sopii ajattoman ja tyylikkääseen kotiin sekä antaa sopuisasti tilaa muulle sisustamiselle.

Excuisite

Natur

Cottage

Kartano Select

Kartano Classi

PYÖKKI

Pyökin vahva ja lämmin olemus sekä tasainen väri ja pintakuviointi antavat rajattomat mahdollisuudet sisustukselle. Pyökki on lapsiperheiden suursuosikki. Klassisena ja kestävänä pyökki on vuosien vieriessä sopusoinnussa muun sisustuksen kanssa. Pyökki ei sovellu lattialämmityksen kanssa.

Excuisite

Natur

Structur

Kartano Select

Classic

VAAHTERA

Vaahtera, kun haluat lattian, joka huomataan, valitse vaahtera. Vaahterasta on viime vuosina tullut yhä suositumpi. Se on kova ja karaistunut. Vaahteraa ei suositella lattialämmityksen kanssa.

Excuisite

Natur

Rustical

Kartano Select

Kartano Classic

KOIVU

Koivu on kuultavan vaalea, pohjoismaisen kaunis. Se on raikas ja valoisa valinta sisustajalle. Koivu luo ilmavuutta ja raikkautta kotiin.

Select

Natur

Kartano Select

Golden Birch

SAARNI

Saarni on parketti Sinulle, joka tiedät, mitä haluat. Saarnin eläväisen ulkomuodon alla asustaa sitkeä puuparketti. Vaaleus ja kovuus ovat saarnin parhaimpia puolia.

Select

Natur

Rustical

BAMBU

Bambu on puulajina 2,5 kertaa kovempaa kuin tammi. Siitä huolimatta se on lämmin varpaiden alla ja soveltuu täydellisesti skandinaaviseen sisustukseen. Bambu on kestävin markkinoilla oleva aito puulattiamateriaali.

Kaisla

Kelo

Kaarna

KIRSIKKA

Kirsikka, lämpimästi punertava puu pehmentää modernia sisustusta. Yhdistelemällä kirsikkaa muihin sisustusmateriaaleihin - kiveen, kankaaseen tai kylmään metalliin - luot hätkähdyttäviä kokonaisuuksia.

Exquisite

Natur

MERBAU

Merbau on oiva valinta voimakasta tunnelmaa ja vahvinta puulaatua haluavalle! Merbaun syvä, tummanpunertava sävy luo tyylikkään säväyksen sisustukseen. Tumma lattia luo upean kontrastin raikkaalle, vaalealle sisustukselle. Sopii myös kirkkaiden värien pohjaksi.

Exquisite

Kartano


Kovuustaulukko

Puulajin kovuus on tärkeä valintaperuste ulkonäön ohella. Tilohin, joissa kulutus on kovaa, kannattaa valita kovan puulajin puu mielummin kuin pehmeä puu. Tällöin vältytään ikävännäköisiltä naarmuilta ja kolhuilta sekä pidennetään näin lattian huoltoväliä. Myös oikeanlaisilla hoitomenetelmillä ja lattian hoitoaineilla voidaan jatkaa lattian elinikää huomattavasti.

Taulukossa on verrattu eri puulajien kovuuksia tammen kovuuteen. Tammelle on annettu arvoksi 100 ja mitä suurempi luku on, sen kovempaa puu on.